tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Vokalselskabet GLAS og Kvartetten KOTTOS

 

Vordingborg Frie Fagskole

Søn. d. 4. okt. kl. 19

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Copenhagen Phil/ Sjællands Symfoniorkester

VU-hallen Vordingborg

Torsdag d. 6. marts kl. 19.30
Baiba Skride foto Marco Borggreve

Russisk drama

Copenhagen Phil, som før hed Sjællands Symfoniorkester, kommer til Vordingborg og giver os et drama med stor russisk musik.

Solist er den unge lettiske violinist Baiba Skride, dirigentstokken føres af den karismatiske unge finne Santuu-Matias Rouvali.

På programmet står Sjostakovitj / Violinkoncert nr. 2 Stravinskij / Feens Kys og Tjajkovskij / Svanesøen (uddrag).

Baiba Skride er ude over det stadie, der hedder ”talent­fuld”. Hun er allerede midt i en verdensom­spændende karriere og er ikke bange for de store udfordringer. Hos os skal hun spille Sjostakovitjs djævelske anden violinkoncert. ”Nogenlunde som at sige en monolog af Shakespeare,” siger gamle erfarne strygere. Denne aften kommer den unge og yderst erfarne Skride med sit bud.
Feens Kys er komponeret i 1928 og revideret 25 år efter. Den er skrevet i spændende rytmiske forløb, men det er jo også balletmusik af Stravinskij. Det handler om varme og kulde og kompli­ce­ret kærlighed i Alperne, men det er noget, vi kender til her i landet. Historien hedder egentlig Isjomfruen og er skrevet af H.C. Andersen.
 
Tjajkovskijs balletter er dramatiske, men al­drig nødskrig som symfonierne. Det er barn­dom­mens eventyrbog, som bliver lukket forsigtigt i: Det var jo bare en historie, men sikke en historie! Dansefortælling, det er klart, men også orkestermaleri og lyksalige melodier. Svanesøen er en drøm både for os, der lytter, og for dem som spiller.
 
Enhedspris 140 kr./ u.18 fri adgang.

Billetter ved indgangen samt på www.sj-billetten.dk