tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Concerto Copenhagen

Ottekanten,

Rødkilde Højskole

Søn. 1. nov. kl. 15

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Jakob Kullberg og Open String Solister

International kammermusik i Fanefjord Kirke

Torsdag den 26. juni kl. 19.30

Fanefjord Kirke

 

Torsdag d. 26.6.kl. 19.30  besøger den kendte cellist Jakob Kullberg Fanefjord Kirke.  Med sig har han fra pariseroperaens orkester violinisten Amaury Coeytaux og en række unge talenter, som deltager i de to musikeres Open Strings Academy, som afvikles på Frederiksdal gods på Vestlolland i slutningen af juni.  De unge musikstuderende på topniveau kommer fra Letland, Frankrig, Finland, Norge og Danmark.

 

Open Strings Academy er en årligt tilbagevendende kammermusik-masterclass  startet i 2004 af cellisten Jakob Kullberg i samarbejde med Christine Krabbe fra godset. I løbet af en uges intensiv undervisning får de studerende mulighed for at fordybe sig i kammermusikkens forskellige udfordringer og konstellationer vekslende med soloundervisning på et højt kunstnerisk niveau. Ideen er at skabe de bedste rammer for at nå ind til problemernes kerne og skabe grobund for den personlige udvikling som musiker.

Gruppen af musikere stiller med et enestående og overdådigt program, idet de vil spille Schuberts strygekvintet i C-dur – det sidste værk Schubert skrev inden sin død få måneder senere.  Det anses af mange som det bedste kammermusikværk, Schubert skrev. 

 

Desuden spilles Mendelssohns Strygeoktet i Es-dur. Et digt fra Goethes  Faust inspirerede den ganske unge Felix Mendelssohn til at skrive et af musikhistoriens mest geniale ungdomsværker.

 

Jakob Kullberg dyrker i lige så høj grad det klassiske repertoire som samtidsmusikken. Han har i en lang årerække haft et nært samarbejde med komponisten Per Nørgård, og i 2013 modtog han DR’s Lyt til Nyt Pris for sin første cd-indspilning med musik af Nørgård, Nordheim og Saariah. I 2011 havde han sin debut som solist med Royal Philharmonic Orchestra, London, i et mere klassisk repertoire. Kullberg er for nylig blevet ansat som Artistic Research Fellow ved Norges Musikhøgskole i Oslo.

  

Koncerten finder sted i Fanefjord Kirke, og den er et resultat af et samarbejde mellem kirken og Musikforeningen Cæcilia.


Enhedspris 75 kr. ved indgangen. Unge u. 18 år fri adgang.