tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Vokalselskabet GLAS og Kvartetten KOTTOS

 

Vordingborg Frie Fagskole

Søn. d. 4. okt. kl. 19

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Menuhin Festival Piano Quartet

Søndag 26.januar kl.15

Kulturarkaden 
 menuhin start
Menuhin Festival Piano Quartet er en af vor tids førende klaverkvartetter. Den er internationalt besat med kunstnere fra 4 lande.  Det er sjældent at en klaverkvartet er fast besat som denne, ofte er der tale om en til lejligheden udvidet klavertrio. Menuhin Festival Piano Quartet har eksisteret siden 1989 og dengang med den berømte violinist  Sir Yehudi Menuhin som mentor. Deraf navnet.
 
Kvartettens pianist Friedemann Rieger er tysk og professor i klaver og kammermusik ved musikkonservatoriet i Stuttgard. Violinisten Nora Chastain er født i Californien og nu professor ved Universitet der Künste i Berlin. Silvia Simonescu, kvartettens bratschist, er født i Bukarest og i dag professor ved Musikhochschule i Basel.  Endelig er der danske Troels Svane på cello, han findes til daglig på konservatoriet i Lübeck og konservatoriet Hans Eisler i Berlin som professor i cello. Troels Svane har bl.a. været solocellist i Sjællands Symfoniorkester.
De nævnte musikere har hver for sig gjort international karriere med udgangspunkt i deres respektive hjemlande. Nu har de sammen i pianokvartetten turneret i verdens metropoler som f.eks. operahuset i Sydney, Kennedycentret i Washington og i Musikhalle i Hamborg. De har indspillet CD’er med værker af Mozart, Brahms, Mendelsohn og Strauss.
 
De fire musikere spiller værker som sjældent spilles af faste ensembler, fordi repertoiret for klaverkvartetter kræver pleje og fast samspil. Alt dette kan Menuhin Festival Piano Quartet honorere. Det er første gang, at Musikforeningen Cæcilia præsenterer en koncert med en pianokvartet og dermed værker af de store komponister, der kræver denne besætning.
 
Billetter ved indgangen 140 kr./  u. 18 fri adgang eller www.sj.billetten.dk
Der er ikke nummererede pladser i koncertsalen.