tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Vokalselskabet GLAS og Kvartetten KOTTOS

 

Vordingborg Frie Fagskole

Søn. d. 4. okt. kl. 19

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

B danish-string-quartet2012-by-carolinebittencourt1lille

Den Danske Strygekvartet


Søndag den 1. marts 2015 kl. 15

Ottekanten, Rødkilde


Ottekanten er igen ramme for en koncert med - uden sammenligning - Danmarks førende strygekvartet: Den Danske Strygekvartet. Det er 4. gang Cæcilias publikum kan høre de 4 karismatiske musikere. Den første koncert var i september 2006, hvor navnet var Den Unge Danske Strygekvartet. Siden har kvartetten sat standarden for kammermusik i Danmark.

Rune Tonsgaard Sørensen, violin - Frederik Øland, violin - Asbjørn Nørgaard, bratsch - Fredrik Sjølin, cello.

Den Danske Strygekvartet har adskillige succesfulde konkurrencedeltagelser bag sig. Som det yngste ensemble nogensinde vandt kvartetten i februar 2004 1. pris såvel som publikumspris ved P2’s kammermusikkonkurrence, og kvartetten vandt i løbet af de næste 2 måneder 1. pris i yderligere to konkurrencer (Vagn Holmboe strygekvartetkonkurrence samt Charles Hennen International Chamber Music Competition i Holland). Siden har Den Danske Strygekvartet i 2005 vundet 1. prisen og publikumsprisen i Trondheim International String Quartet Competition samt 1. prisen og fire specialpriser ved 11th London International String Quartet Competition i april 2009.

Danmarks Radio udnævnte i 2006 Den Danske Strygekvartet til DR-kunstnere, og det medførte blandt andet solooptrædener med Danmarks Radios Symfoniorkester og DR Radiounderholdnings-orkestret. Det gav desuden også Den Danske Strygekvartet muligheden for at anvende Radiohusets koncertsal til at indspille Carl Nielsens samlede strygekvartetter for pladeselskabet Dacapo. De to cd’er udkom i 2007 og 2008 til overvældende anmelderroser.

Fra 2013/14-sæsonen og tre år frem vil Den Danske Strygekvartet være en del af det prestigefyldte Chamber Music Society of Lincoln Centers program. I løbet af de tre sæsoner vil ensemblet turnere i USA og i udlandet, indspille cd, blive radio- og tv-transmitteret og medvirke i diverse musikformidlingsprojekter. 


Programmet for koncerten hos Cæcilia er ikke fastlagt, men i de seneste år har Den Danske Strygekvartet i stigende grad indviet deres publikum i deres særlige interesse for den traditionelle, skandinaviske folkemusik. I begyndelsen som ekstranumre efter klassiske koncerter - og det kan man forvente i Ottekanten. Men efterhånden har kvartetten også givet hele koncerter med ren folkemusik. Deres spilleglæde har foreløbig også bragt dem derhen.

De to violinister Frederik Øland og Rune Tonsgaard Sørensen har spillet violin siden de var 5 år. De er begge koncertmestre i  Copenhagen Phil/Sjællands Symfoniorkester og er endvidere ansat som lærere ved konservatoriet i København i violin og kammermusik.  

Bratschist Asbjørn Nørgaard modtog sin første violinundervisning som seks-årig. I 2007 dannede Asbjørn Nørgaard sammen med accordeonisten Andreas Borregaard duoen “Inviolata”. Sammen med kvartetkollegaen Rune Tonsgaard Sørensen er Asbjørn stifter og arrangør af “Brahms Festival Copenhagen”.

Cellisten Fredrik Schøyen Sjölin er vokset op i Trondheim og uddannet der. Han har vikarieret som solo-cellist i Trondheim Symfoniorkester og han er blevet inviteret som vikarierende solo-cellist i Australian Chamber Orchestra.

Entré kr. 140/ medlemmer kr. 100/ u. 18 fri adgang.

Billetter ved indgangen eller http://www.sj-billetten.dk

Cæcilias koncertsale har ikke nummererede pladser.