tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Concerto Copenhagen

Ottekanten,

Rødkilde Højskole

Søn. 1. nov. kl. 15

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Operarejse til Berlin 14.04.2016 - 16.4.2016
arrangeret i samarbejde med
Ørslev gruppe- og specialrejser a/s


14.4. 2016 Richard Strauss:Rosenkavaleren på Deutsche Oper

www.deutscheoperberlin.de

 

Rosenkavaleren er en af Strauss' mest kendte og elskede operaer. Librettoen er af den østrigske forfatter Hugo von Hofmannsthal. Operaen fik premiere på Semperoper i Dresden i 1911. Operaens handling udspiller sig i Wien omkring 1740
1. akt
Feltmarskalinden har tilbragt en hed elskovsnat med sin unge elsker, grev Octavian. Endnu berusede af nattens favntag indtager de dagens morgenmåltid, da der pludselig høres støj fra forgemakket. Feltmarskalinden er vis på, at hendes mand er kommet tilbage fra jagt tidligere end ventet, og hun beder Octavian snige sig ud. Han klæder sig ud som kammerpige for at kunne slippe ubemærket bort. Det viser sig imidlertid at være Feltmarskalindens fætter, Baron Ochs, der kommer brasende. Ochs er kommet for at fortælle, at han skal forloves med den unge Sophie, et adeligt giftermål, der skal bringe hans vaklende økonomi på fode igen.
Den kvindeglade baron kan dog ikke holde øjnene fra den kønne ”kammerpige”, som forgæves prøver at slippe forbi ham i døren, og han flirter med hende til stor moro for Feltmarskalinden.
2. og 3. akt 
Ochs er kommet for at bede Feltmarskalinden om hjælp til at finde en ung adelsmand, en rosenkavaler, der på hans vegne skal overrække hans tilkommende en sølvrose, som traditionen byder. Feltmarskalinden foreslår den unge grev Octavian, men da Feltmarskalinden viser ham et billede af greven, forundres baronen over den slående lighed mellem Octavian og kammerpigen. Da Octavian som Ochs’ bejler kommer til Sophies hjem for at overrække hende sølvrosen, opstår der sød musik mellem de to unge, og da Baron Ochs samtidig er optændt af tanken om kammerpigen Mariandl, sættes et rænkespil i gang for at kærligheden kan sejre. Baron Ochs må mod slutningen sande, at Mariandl i virkeligheden er Octavian, men først efter at have dummet sig overfor Faninal, hans kommende svigerfar, der herefter omgående bifalder, at forlovelsen annulleres. Og således får de unge elskende, Sophie og Octavian, hinanden. Feltmarskalinden indser det fornuftige i, at Octavian har forelsket sig i en jævnaldrende, og trækker sig ud af spillet.

             

                                                                                                                           

15.4.2016 W.A. Mozart: Don Giovanni (Don Juan) på Komische Oper.

www.komische-oper-berlin.de

Også Don Giovanni rangerer som en af vedrens mest spillede og elskede operaer.

1. akt. Sevilla i Spanien
Adelsmanden Don Juan er en rutineret kvindeforfører. Leporello, hans tro tjener, venter udenfor, mens Don Juan forsøger at forføre Donna Anna. Da Donna Anna skriger, flygter Don Juan, men bliver stoppet af Donna Annas far, Kommandanten. I den efterfølgende kamp bliver Kommandanten dræbt. Donna Anna får sin forlovede, Don Ottavio, til at love at hævne faderen.
Don Juan er flygtet og møder kort efter en anden kvinde, som han gør kur til. Først for sent opdager han, at det er en af hans tidligere og nu meget rasende erobringer, Donna Elvira. Han ser sit snit til igen at forlade situationen og lader Elvira tilbage med tjeneren Leporello, som viser hende en liste over Don Juans mange tusind erobringer. Hun er ikke den eneste. Ved et bryllup i det grønne udser Don Juan sig straks bruden, bondepigen Zerlina, som skal giftes med bonden Masetto. Elvira advarer Zerlina mod Don Juan, og da Don Ottavio og Donna Anna beder Don Juan om hjælp til at finde og fælde faderens morder, advarer hun også dem. Donna Anna indser, at Don Juan er den morder, de leder efter. Don Juan har inviteret alle bønderne ved brylluppet til fest i sit eget hus, hvor han har bedre mulighed for at forføre Zerlina. Imidlertid dukker Donna Elvira, Donna Anna og Don Ottavio forklædte op til festen for at forhindre Don Juan i flere ugerninger. Don Juan danser med Zerlina, og hun er ikke helt uinteresseret, men da han trækker hende ind i et sideværelse, lader Donna Elvira, Donna Anna og Don Ottavio maskerne falde og afslører Don Juans hensigter.  

2. akt
Don Juan har sat sig for at forføre Donna Elviras kammerpige og bytter tøj med Leporello for at fremstå som en mere passende mand for kammerpigen. Da Donna Elvira viser sig, får Don Juan idéen at lade Leporello, forklædt som Don Juan, lokke hende væk fra huset. Og så har Don Juan fri adgang til kammerpigen. Masetto har bevæbnet nogle bønder for at hævne sig, fordi Don Juan forsøgte at forføre Zerlina. Da Don Juan jo er iklædt Leporellos tøj, bliver han ikke genkendt, men kan sende bønderne videre og straffe Masetto med prygl for at ville slå ham ihjel. Den forslåede Masetto trøstes af Zerlina.
Donna Elvira tror, at hun har fundet Don Juan, men det er jo Leporello i forklædning. Han er træt af at spille Don Juan og forsøger at slippe væk fra hende. Men både Masetto, Zerlina, Don Ottavio og Donna Anna kommer og vil nu stille Don Juan endeligt til regnskab. Leporello afslører sin forklædning, beder om nåde og stikker af. Don Juan og Leporello må skjule sig for forfølgerne og gemmer sig om natten på kirkegården. Her hører de pludselig en stemme, som advarer Don Juan om, at hans udsvævende liv snart må høre op. Stemmen kommer fra en statue af Kommandanten. Don Juan er fuld af arrogance og inviterer statuen på middag næste dag. Til middagen kommer Elvira og forsøger at få Don Juan til at ændre sin levevis, men han ler ad hende. Pludselig kommer statuen og forlanger, at Don Juan skal angre, men da Don Juan nægter, åbner helvedes flammer sig og opsluger Don Juan.
             

   

 

Vi skal bo på Hotel Sylter Hof “Berlin”, Berlin


Flot hotel, *** Deluxe, beliggende i nærheden af Kurfürstendamm og Potsdamer Platz. Hotellet har restaurant, bar og coffeeshop. Store komfortable værelser alle med bad/dusch, wc, tv, telefon og minibar.

Ophold: Ank.: 14/04/2016 Afr.: 16/04/2016, 1/4-pension

 

Pris pr. person i alt incl. operabilletter kr. 3715,-

Tillæg for enkeltværelse i alt pr. person kr. 325,-

 

Tillæg for evt. Ta selv morgenbord på færgen på udrejsen     kr.   99,- pr. person

BEMÆRK: Der beregnes tillæg ved færre rejsende end 45

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for på nuværende ikke kendte skatter, moms og lokale kurtax.

For grupper, hvor Ørslev Rejser fremsender rejsebevis til deltagerne, opkræves et ekspeditionsgebyr kr. 45, -

Rejsen kan omkostningsfrit annulleres senest 9 uger før afrejse. Endeligt deltagerantal meddeles senest 6 uger før afrejse hvorefter restfaktura fremsendes.

Prisen inkluderer:

√ 4**** turist bus med minikøkken, køleskab, toilet, klimaanlæg, CD/DVD-afspiller.

√ Bussen er disponibel til 300 km udflugtskørsel under opholdet normalt mellem kl. 09:00 og kl. 17:00.

√ 2 x overnatninger i dobbeltværelser.

√ 2 x morgenbuffet på hotellet

√ 2 x middage på restaurant i Berlin

√ 2 x operabilletter til Deutche Oper og Komische Oper i kategori prisgruppe 1

√ Gratis kaffe i bussen på hele rejsen

√ Obligatorisk bidrag til Rejsegarantifonden.

√ EU særmoms for rejsebureauer.

√ 1 chauffør jvf. køre-/hviletidsbestemmelserne.

 

Rejseplan til Berlin 14.4.-16.4. 2016.

 

14.04.2015:

                      kl. 07.15 opsamling Stege v. Havnen

                      Kl. 07.25 opsamling Kalvehave v. Banken

                      Kl. 07.45 opsamling Vordingborg, Vævergangen (ved det gl. Kvickly)

                      Kl. 08.15 opsamling Nykøbing F. ved Cementen (hallen)

                      Kl. 09.00 sejlads fra Gedser – mulighed for at forudbestille Ta selv morgenbord på færgen

                                           mod tillæg på kr. 99,- pr. person

                      kl. 11.00 Ankomst Rostock

                      kl. 14.00 Ankomst Berlin – indvartering på

                                       Hotel Sylter Hof Berlin

                                       Kurfürstenstrasse 114 – 116

                                       D-10787 Berlin

                     

Dette 3-stjernede luksushotel ligger i centrum af Berlin, blot 600 m fra Kurfürstendamm og   det berømte stormagasin, KaDeWe. Den populære bus nr. 100 standser lige ude foran hotellet. Denne bus kører forbi mange af Berlins største turistattraktioner, herunder Brandenburger Tor, Museumsøen og Alexanderplatz.

Kl. 16.00 Køres til Deutche Oper Berlin, hvor der er tidlig middag i Operaens restaurant inden

Operaen Rosenkavaleren starter kl. 18.00. Operaen varer til kl. 22.30, der er indlagt 2 pauser.

Kl. 22.30 Returkørsel til hotellet.

15.04.2015:

                      Morgenmad på hotellet

                      Guidet tur i tre timer, tid på egen hånd og frokost for egen regning.   

                      Kl. 17.15 Vi kører til Restaurant Ganymed Brasserie, Schiffbauerdamm 5, D-10117 Berlin,

                      hvor vi spiser middag.

                      Kl. 19.00 kører bussen til Komische Oper Berlin, hvor operaen Don Giovanni starter kl. 19.30.

                      Kl. 23.00 operaen slutter og vi kører retur til hotellet

16.04.2015:

                     Morgenmad på hotellet og tjek ud.

                      Kl. 10.00 forlader vi Berlin og sætter kursen mod Rostock

                      Kl. 13.30 sejlads fra Rostock med ankomst Gedser kl. 15.30 og derefter retur til opsamlings-

                      stederne.

Bestilling og betaling af rejsen:

Rejsen bestilles hos Ørslev Rejser på tlf. 55986004 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.., hvorefter der udsendes et rejsebevis og faktura til den enkelte tilmeldte. Seneste frist for tilmelding er 15. februar 2016.

Tilmeldinger foregår efter ”først til mølle” princippet.

Depositum udgør 33 % pr. person og skal betales senest 8 dage efter fakturadato. Restbeløbet skal være indbetalt til Ørslev Gruppe & Specialrejser A/S senest 30 dage før afrejse.

Det er VIGTIGT at forsikringsforhold er afklaret inden rejsen.

I samarbejde med Europæiske Rejseforsikring A/S kan vi tilbyde følgende forsikringer:

Afbestillingsforsikring

En afbestillingsforsikring dækker afbestilling af rejsen, hvis den forsikrede ikke kan påbegynde sin ferie på grund af akut opstået sygdom, tilskadekomst eller dødsfald hos forsikrede, dennes familie eller rejseledsager. Prisen er 6 % af rejsens pris. Afbestillingsforsikringen skal senest tegnes samtidig med indbetaling af depositum. Kontakt os for yderligere information.

Rejsesygesikringen på det gule sundhedskort forsvandt pr. 1. august 2014

Lovændringen betyder, at man efter 1. august 2014 ved rejse inden for EU/EØS ikke længere vil være dækket af det gule kort for udgifter til lægehjælp samt lægeordineret medicin, sygehusophold, behandling og hjemtransport.

Man kan i stedet anskaffe sig det blå EU-sygesikringskort. Man skal dog være opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort kun dækker i EU-lande og på lige fod med det pågældende lands borgere. Det betyder, at der kan være en egenbetaling på op til 25 % og man er ikke dækket for hjemtransport.

Vi anbefaler derfor, at man som minimum tegner en Rejseforsikring Basis, som i alt væsentlighed dækker ovenfornævnte inklusiv hjemtransport.

Rejseforsikringen kan tegnes for den planlagte rejseperiode, hvor prisen afhænger af antal dage og hvilket land, der rejses til, eller den kan tegnes som en årsrejseforsikring.

Ørslev Gruppe & Specialrejser A/S                                                     Musikforeningen Cæcilia