tegning

 

Gå til koncert

og kom glad og beriget

hjem!

 

Næste koncert:

 

Vokalselskabet GLAS og Kvartetten KOTTOS

 

Vordingborg Frie Fagskole

Søn. d. 4. okt. kl. 19

 

 

 

 


Følg os på Facebook Tryk
facebook caecilia

Medlemmer af Concerto Copenhagen

Søndag d. 1. november kl. 15,

Ottekanten, Rødkilde Teaterhøjskole, Rødkildevej 42, 4781 Stege

 201101 CoCo 1

Musikforeningen Cæcilia får besøg af syv medlemmer af barokorkesteret Concerto Copenhagen. Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester samt et af de mest spændende og innovative i verden. Siden 1999 har den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker, Lars Ulrik Mortensen, været tilknyttet som orkesterets kunstneriske leder. Mødet mellem Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen har ført til en spændende kunstnerisk og musikalsk rejse, som er værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Concerto Copenhagen nærmer sig sit 30 års jubilæum og fortsætter utrætteligt udforskningen af tidlig musik med et repertoire af velkendt europæisk musik og mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse.

 

Program:

Beethoven: Septet i Es-dur op. 20 for klarinet, fagot, horn, violin, bratsch, cello og bas

Berwald: Grand Septet i B-dur for klarinet, fagot, horn, violin, bratsch, cello og bas

Beethovens Septet op. 20 blev uropført i april 1800 i Wien og blev hurtigt et af hans mest spillede værker. Septettens gennemgående lette, lyse karakter, de iørefaldende melodier og de legende farver i sammenspillet mellem blæsere og strygere var for mange at foretrække fremfor den mere dramatiske og fortættede musik, Beethoven ellers var blevet kendt for. Septettens anvendelighed og popularitet over hele Europa inspirerede mange komponister til at skabe musik for lignende besætninger. 

Svenske Franz Berwald præsenterede i 1828 sin Grand Septet i B-dur for de samme syv instrumenter som Beethovens. Karakteren har Berwald også fået fra sin tyske kollega – den dramatiske, langsomme start viger hurtigt til fordel for let og elegant musik, hvor både melodier og farverigdom sagtens kan måle sig med Beethovens. Grand Septet fremstår som et af Berwalds mest vellykkede og inspirerede værker.

Concerto Copenhagens koncertmester, Fredrik From, leder ensemblet og spiller den solistiske - sine steder halsbrækkende og virtuose - violinstemme.

 

Entré: 160 kr./ medlemmer 120 kr./ unge under 18 år gratis adgang.

Billetter ved indgangen eller: Køb billet